February 23, 2009

Analisis Gambar Bersama Konah Kelabu

Objektif: Mengisi masa lapang pada hari Isnin yang agak bosan.

Pengenalan:
Daripada Wikipedia Bahasa Melayu, hari Isnin merupakan hari ke-2 dalam seminggu dan terletak antara Ahad dan Selasa. Perkataan Isnin itu berasal daripada bahasa Arab, yang bermakna dua, iaitu hari kedua dalam seminggu. Namun begitu, di sesetengah tempat di Eropah, Isnin dianggap sebagai hari yang pertama.Walau bagaimanapun, semua orang bersetuju bahawa hari Isnin adalah hari pertama bekerja. Jadi, sesetengah orang mungkin mengalami rasa malas atau "sakit" pada hari ini. Garfield, seekor kucing kartun yang popular, bencikan hari Isnin. Eksperimen yang akan dijalankan untuk mengkaji segala emosi yang ada pada gambar-gambar yang telah didapati daripada memori keras di dalam komputer peribadi orang lain.

Prosedur:
  1. Komputer peribadi telah dihidupkan. Setelah desktop dipaparkan, komputer saya telah diklik untuk melihat memori keras.
  2. Memori keras C dan D telah diklik untuk mencari gambar-gambar.
  3. Gambar-gambar telah dipilih untuk dikaji oleh Konah Kelabu.
  4. Pemerhatian dan keputusan telah di paparkan pada bahagian bawah.

Pemerhatian dan Perbincangan:Daripada pemerhatian Konah Kelabu, mereka bertiga cuba memberikan aksi wajah yang paling cun. Masing-masing cuba untuk berangan menjadi cantik.


Berdasarkan gambar ini pula, mereka berempat cuba menonjolkan ciri-ciri aksi seperti iklan. Malangnya, semua aksi manusia yang berada di belakang tidak menonjol. Mungkin mereka perlukan lebih latihan untuk beraksi dengan lebih baik.


Berdasarkan gambar di atas, pada hemat Konah Kelabu, mereka bertiga perlukan lebih banyak latihan berkawad. Walaupun mereka berjaya menamatkan aktiviti KOR Satria 2 semester berturut-turut, gaya dan mutu berkawad mereka masih lemah.


Berdasarkan gambar yang terakhir ini, manusia ini sedang bosan yang amat. Rasanya dah terlalu lama dia duduk di kerusi itu sehingga rambut sudah panjang bersama janggutnya. Nasihat Konah Kelabu, bangunlah dari kerusi itu dan buatlah kerja lain.

Kesimpulan:
Konah tak pandai nak simpulkan tali sebab dulu Kak Konah tak masuk pengakap. Yang Konah Kelabu tahu nyanyi lagu ' Ahli Pengakap Muda' sahaja. :P


3 comments:

suhanazainal said...

wah aku kenal binatang yg kat banner blog ko nih! aku n suya adiahkan kat ko ngan jebi kan? sempena birthday korang kan?

Kay Faizal said...

:D iye! nama dia ABU!

suya said...

omaigod idup lagi die!

haha aku dah leh komeng

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...