November 12, 2009

Hujan Nasi Mbak Di Kota Kinabalu

Kisah hari ini semuanya kerana Nasi Mbak. Nasi yang sungguh menggoda perut dan juga esofagus! Ringkas saja menu ni. Seperti gambaq di bawah, nasinya sedikit berlemak, bersama ayam goreng yang rangup, sambal yang erm..walla! Dan tak di lupakan sup.

Hari ini cuaca menjanjikan perasaan yang riang ria di hati. Cuaca yang panas menyebabkan hati dipanggil-panggil untuk merasai makanan yang sungguh mengancam ni! Dijadikan cerita, beberapa kawan di opis telah diracun hatinya untuk mengikut pengembaraan pada hari ni. hehehehe


Ni dia Nasi Mbak tuh!


Ayu dengan Abang Zizonya...

Ha! Ini Linda dengan Laki dia

Ini pulak si Chomey!

Ini dua ni pula memang kaki Nasi Mbak!


Hah! Ni dia pinggan si Chomey


Bila semua dah selesai membaham ayam-ayam di kedai Mbak itu, pulanglah kami ke opis dalam rintik hujan yang lebat. Kiranya panas mentari sebelum pergi makan itu hanyalah ilusi semata. Mungkin dah tertulis pada hari ini kami ini penyumbang rezeki kepada Mbak tu.

Ketika Abang Zizo dan Adik Ayu berebut-rebut mahukan Hot FM, erm amek ko! keta yang kami naik ni terus HOT! Bukan sebab pasang radio itu, tapi ENJEN JADI HOT walaupon hujan lebat mencurah bumi! Apalagi, harus la pemandu yang cute lagi bergaya itu paniks bila memikirkan nasib kereta pinjamnya. huhu

Dengan machonya (sudah semestinya bukan Cik Kay), Abg Zizo dan Incik Zaed terkocoh2 membantu menyelesaikan masalah. Dijadikan cerita, masalah dapat diatasi. Semuanya kerana mekanik di Esso. Yang penting semua masalah ni sebab Getah kecik nyer hal!

Apa pon terima kasih pada Zizo dan Zaed kerana sudi basah bersama...... Ayu? Oh, dia kan adik lagi, jadi tak boleh main hujan dengan we all! hehehe



Hahaha Konon-konon teror la!


Ayu si tukang tengok beraksi! hehehe

Cik Kay yang susah hati!

4 comments:

suhanazainal said...

kk, aku dijangka turun kk 22-24 nov nih. jumpa di sanaa!

KaY FaiZaL said...

Yea yea mamasyamiel nak datang! Yea yea! Erm syamiel ada skali tak?

Noorul Syuhada said...

wei, nasik ape tu mcm pelik je...

Che Kay said...

Noorul Syuhada: tak de yang pelik la ye. Nasik putih yang sedikit terasa lemak, maybe di masak dengan sedikit santan, ayam goreng style kfc 2 ketul besar, sambal dan sup. semuanya hanya RM3.50. Ini dinamakan makanan budjet! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...