December 14, 2009

Dinner Oh Dinner

Demi mengisi masa yang terluang lagi agak membosankan, Che Kay dok pikiq apa la nak buat. Dah la kecewa bila Laos dapat sumbat sebijik gol. (hahaha tu dia punya semangat dia tengok bola sorang2). Hari ni Che Kay rasa nak kongsi cerita zaman dulu kala tapi tak berapa nak berkurun lama. Masa dok mengaji di Shah Alam, salah satu aktiviti yang Che Kay suka adalah Dinner! Hehehe. Ye, ramai student tak suka aktiviti dinner. Tambahan pulak student Food Tech. Sebabnya? Tiap2 semester ada dinner. So kena bayaq duit dinner. Ni yang paling depa liat nak bayaq.

Bagi Che Kay, dinner ni seronok bila sebab malam ni la semua pakat nak melaram. Ye la, kebanyakkan budak sains selalunya dikaitkan ulat buku, budak nerd dan macam-macam la. Tapi kalau tengok realiti hari ini, ramai makin bergaya dan stylo hatta pergi ke kelas. Che Kay enjoy ke dinner sebab masa ni la boleh nak tengok senior-senior, junior-junior dan lecturers bersama enjoy event yang sama walaupon ada kalanya dinner itu sungguh hampeh. Hihihi. Percaya atau tidak, sepanjang Che Kay belajaq di Shah Alam, Che Kay tidak pernah miss satu pon dinner dari Che Kay di alam diploma hingga dah dapat degree. =D

Che Kay tergelak la ye bila tengok gambaq-gambaq pi dinner sepanjang dok di Kota Anggerik tu. Yang penting tak perlu belanja banyak ye untuk dinner. Ha, percaya ke tidak meh Che Kay nak cerita. =)

Part 1 Diploma
Tema: Tak ingat
Baju: Pinjam! Anep Baiya punye baju. hahaha

Part 2 Diploma
Tema: 60an & 70an.
Eh, ni bukan Dinner Food Tech! Dinner Kesatria ni.
Ooo baru ingat. Masa tu tak de dinner.
Buat Family Day. Tak da budjet! hihi.
Masa ni Che Kay buat show dengan classmate.
Show Aci Aci Buka Pintu. Che Kay pinjam Sari Merah itu. hahaha

Part 3 Diploma
Tema: Formal.
Penganjur (Syuhada dan classmate dia)nak save budjet baju utk baju.
Baju: Pinjam lagi! Pinjam kemeja dengan tie je.
Penaja: Terima Kasih Anis!

Part 4 Diploma
Tema: Putih & Biru
Masa ni kelas kami yang kena anjur dinner. Disebabkan ada kekangan kewangan, kami buat BBQ! Membakaq depan Affin Bank Di Menara la ye! hehehe.Kami masak semuanya sendiri dengan pertolongan beberapa orang lecturer. Antara orang kuat yang diingati adalah Dr Siti, DAB dan Cik Dila. Sebab Che Kay sibuk, so tak da la no gambaq kami. huhu Yang buat terharu, walaupon hanya BBQ, ramai yang sudi memeriahkan dengan tema yang tak seberapa tu. Budak2 junior part 1 (masa tu) seronok ye tapau makanan yang lebih.

Part 5 Diploma
Tema: Citrawarna katanye
Baju: Kemeja pinjam Umar. Dia size M, Che Kay Size XL. hahaha
Seluar Jepon tu pula pinjam dari Anis.
Selendang beli kat Hot Market je (Ala 5 Hengget je)
Bengkong Pink buat sendiri, beli kain murah kat Nagoya.
Keronsang pinjam Classmatenye. hehehe.
Penaja: Terima Kasih buat Umar, Anis dan ElMazlan (Tukang buat rambut!)

Cerita sebalik dinner. Yang ataih ni la wakil kelas kami dari 27 orang. Yang lain tak datang dinner ni sebab boikot junior bawah 1 semester kitorang. Masa kitorang buat dinner, classmate junior yang datang hanya suku dari bilangan classmate diorang yang berganda dari bilangan classamate kitorang. Lepas tu ramai classmate Che Kay masa tu yang masih terasa hati dengan sesetengah classmate junior yang cari gaduh dan kutuk2 kitorang masa kitorang buat BBQ. Hahaha Cerita lama, tergelak la ye bila dikenang. Sekali masa degree, kami semua 1 kelas la ye. hehehe

Part 6 Diploma
Tema: Batik
Baju: Kemeja pinjam Anis Lagi Sekali! Hahaha
Tie Batik Beli di Central Market. Tak ingat berapa belas hengget. =)
Ntah macam mana terjadi tema My Chemical Romance katanya. Hehe
Kebetulan budjet tak da, tu tie batek je mampu beli. huhu

Part 3 Degree
Tema: Part 3 Kena Pakai Biru.
Baju: Kemeja tak pinjam. Beli Sendiri kat KOMTAR.
Jaket pon beli kat Jusco. Semuanya masa Sale. Jadi murah la ye!
Masa ni la Che Kay pakai spek merah yang baru. Hehe

Part 4 Degree
Tema: Citrawarna (Lagi Sekali!)
Baju: Baju dan sampin sendiri punya. Baju raya 2 tahun lepas.(masa tu la ye)

Part 5 Degree
Tema: Hijau, Putih & Hitam. (Sekali masa dah dekat dinner baru diorang bagi tau tema yang betul. Tu pon tengok kat poster. Baju dah ada, so pakai je apa yang ada)
Baju: Baju lengan panjang pinjam kat Yazid. (Ye, Pinjam!)
Baju Bulu-bulu beli kat Uptown. Murah je.
Seluar jeans putih 7 hengget je (Uptown jugak!).
Kasut Bata pakai pegi lab 13 hengget je. hahaha.
Eye Shadow Elianto baru 5 hengget! =)

Part 6 Degree
Tema: Tetiba terlupa la ye. Tapi macam something glamour macam tu.
Baju: Kemeja dan tie pinjam Yazid. (Dia size S la ye! hahaha)
Jaket lama yang ditambah bling-bling (aka Manik2 kilat berjurai-jurai)
Seluar Jeans Putih Uptown yang 7 Hengget itu. =D

Part 7 Degree (Final Semester)
Tema: Kenduri-Kendara
Baju: Baju Melayu Konvo masa Diploma.
Ditambah manik2 berkilat di bahagian hujung tangan.
Butang Baju Melayu Diamonds pinjam dari Yazid! (Terima Kasih Yazid)
Keronsang di songkok pon pinjam jugak. Tak silap kepunyaan Puan Umarah (Bini Pey). Hehehe Songkok sendiri punya. Capal 10 hengget dari Tesco.

Ha! Bila dah analisa baru Che Kay sedar, selama ni Anis dan Yazid adalah insan utama yang menjadi rujukan (serta tukang pinjam baju) untuk dinner Che Kay. Patut la kadang-kadang Che Kay fikir mana la datang baju-baju yang dipakai masa dinner. Rupa-rupanya selama ni PINJAM, KITAR SEMULA dan KREATIVITI menjadi tema. Hehehe. Siapa kata kalau nak pergi dinner kena banyak belanja. Yang penting pandai mengatur dan happy dengan diri sendiri. BTW Che Kay bukannye pandai nak bergaya ke ape, terlebih yakin je la ye! hihihi=)

Akhir kata

TERIMA KASIH ANIS & YAZID!

p/s: pergh panjang giler. tak kesah. Janji bahagia. Btw Rasa sungguh best bila Malaysia menang bola! Yea!!!!



2 comments:

aDie dALi said...

part6 degree paling i suker..ade class gitew

CeRiTeRa ~HaFiZaNiS~ said...

tak sangka u pinjam baju n seluar i..sbb i takut longgar je...u kan kecil dr i..hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...